Jag skrev för en tid sedan en insikt om att måluppfyllnaden ökar med 42 % om du skriver ner dina mål (länk). I samma studie visar Dr. Gail Matthews på Dominican University of California, att om du delar dina mål och din progress med en vän, så minskar risken markant att du prokrastinerar på målen.

Dr Matthew fann att måluppfyllnaden ökade med hela 70 % hos deltagarna som varje vecka rapporterade progress mot målen till en vän.

Att skjuta upp något som känns jobbigt, obehagligt, tråkigt eller koncentrationskrävande kallas inom psykologin prokrastinering eller uppskjutarbeteende. Prokrastinering är något mänskligt som alla mer eller mindre ”lider av” eftersom vi människor har en tendens att kompromissa med långsiktiga mål i utbyte mot kortsiktig belöning.

Prokrastinering förekommer och är en utmaning på flera håll i vårt samhälle, bland annat är det ett vanligt fenomen bland universitetsstudenter och på företag. Att effektivt kunna hantera prokrastinering är således ett stort behov idag.

Dr. Matthews ger oss i sin studie en av nycklarna att komma åt prokrastinering, det vill säga att jag delar med mig av det jag vill uppnå och att jag regelbundet berättar hur det går för mig på vägen dit. Någon som känner igen denna framgångsrika ”struktur” från andra områden? Jag tänker bland annat på att ha en personlig tränare för att komma i form, att samarbeta med en vän, grupp eller organisation för att gå ner i vikt m m.

Denna framgångsrikt ”struktur” kan så klart även överföras till att nå mål på arbetet och många företag använder redan former av det. Jag tycker dock inte att det används i tillräckligt hög utsträckning. Det är t ex inte helt ovanligt att företag har en kultur av att dom individuella målen skall vara hemliga… Hur skall vi då kunna hjälpa varandra att nå målen?

Och när dessutom måluppföljningen sker 1-4 ggr om år, vilket är vanligt, ja då kan vi vara säker på att prokrastineringsfällan fångat många.

Performance Management börjar vara hett och inne igen, i framtidens Performance Management sätter vi mål på kortare sikt, vi delar målen med kollegorna, vi progressrapporter till kollegorna, vi hjälper varandra och vi slipper lära oss krångliga ord som prokrastinering för det finns så lite av det.

 

—–

Läs mer om Performance Management: Performance management blir trendigt igen 2016 (länk)

Vill du fördjupa dig är du välkommen till vår Kunskapsbank