Idag kan alla chefer och medarbetare få en egen app som effektiv hjälper till att utvecklas i vardagen. Har du en egen coach-app på ditt jobb?

Med moderna digitala verktyg blir det lättare och roligare att driva utveckling och förändring. Vilket innebär att resultaten kommer mycket snabbare.

För att lyckas med bestående beteendeförändringar vet vi hur viktigt det är att säkerställa hög grad av träning. Träningen och lärande behöver också ske i det ordinarie arbetet. När vi tillför modern teknik kan vi få hjälp att komma igång och hjälpa till med träningen. Vi får även hjälp att vara i flow* som är viktigt för att klara av att träna tillräckligt mycket. I flow-kanalen blir träningen stimulerande och engagerande.

Om vi dessutom designar vår app att stimulera träning i små steg, tillsammans med kontinuerlig positiv förstärkning, kan vi optimera förutsättningarna till utveckling utifrån inre drivkrafter och positiva konsekvenser. Precis som i dataspelens värld.

Tack vara digitala lösningar kan vi idag säkerställa strukturerad realtidsåterkoppling vilket är avgörande för att kunna ta kontroll över sin utveckling och accelerera förändringsarbeten. Och vi kan förenkla lärandet av varandra. Visst låter det bra?

När vi tränar utanför arbetet har vi appar som hjälper oss. Nu är det dags att börja digitalisera vår utveckling på arbetet.

Har er arbetsplats appar som coachar dig och dina medarbetare i ditt dagliga arbete?

 

* Flow är ett begrepp inom psykologin och blev allmänt känt när psykologiprofessorn Mihaly Csikszentmihalyi beskrev det i sin bok ”Beyond Boredom and Anxiety”. Det är ett tillstånd när en individ blir helt uppslukad av en aktivitet och samtidigt får en djup känsla av kontroll. Flow är en positiv erfarenhet och associeras med njutning. Det är också ett tillstånd som korrelerar med framgång i kreativa aktiviteter, studier och sport och leder genom det sättet till kompetensutveckling. Flow bidrar till engagemang i utmanande aktiviteter eftersom individen löpande sätter allt högre standarder för sig själv för att behålla flow.

—–

Läs gärna även vår insikt: Digitalisering ställer nya krav på ledarskap

eller besök vår Kunskapsbank för längre artiklar